Производител Richter - Германија
Опис

Камени фурнири од Richter

Претставува реален отсечок од карпа , кој е зајакнат со стаклени влакна и полиестерски смоли, при што се добива стабилен и флексибилен производ.

Аплициран на одредена подлога наоѓа примена во дрвопреработувачката индустрија, произвотството на мебел, градежната и текстилната индустрија. Стандардните димензии одредени од производиелот за овие производи се: 1220 x 610 мм. Негова стандардна дебелина е од 1 до 2 мм на полиестерска подлога, а како посебни класи на производи, се Нано фурнирите, каде дебелините на еден отсечок се движат од 0,5 до 1 мм.

Основна подлога како што рековме е подлогата од стаклени влакна и полиестерска смола која воедно може да се користи и за надворешна апликација. Како опционална подлога е текстилната која не е препорачана за надвор, таа овозможува добра контактна површина со дрвните материјали. Исто така камениот фурнир се произведува и на самолеплива подлога која е доста лесна за аплицирање.

Примена

Индустријата за мебел, Ентериерната архитектура, Изложби, Рамки за слики, Во возилата, Ѕидни, подни и тавански облоги

 • Sahara

  Димензија 2650 x 1250 x 1 Подлога Textile fleece Цена 20,000 ден. ...

 • Silver Shine

  Подлога Polyester - Стаклени влакна во смола од полиестер. Подлога за внатрешна и надворешна употреба. Диме ...

 • Autumn White

  Подлога Polyester - Стаклени влакна во смола од полиестер. Подлога за внатрешна и надворешна употреба. Диме ...

 • Black Line

  Подлога Polyester - Стаклени влакна во смола од полиестер. Подлога за внатрешна и надворешна употреба. Диме ...

 • Multi Color

  Подлога Polyester - Стаклени влакна во смола од полиестер. Подлога за внатрешна и надворешна употреба. Диме ...

 • Copper

  Подлога Polyester - Стаклени влакна во смола од полиестер. Подлога за внатрешна и надворешна употреба. Диме ...