Новости

SKOPJE DESIGN WEEK 2013

ВИТРИНА има чест да Ве покани на свеченото отварање на овогодинешната” Недела на дизјан во Скопје” на 1октомври 2013 во 20 часот во Куршумли ан.

Настанот е отворен за посетители секој ден ,од 1 до 6 Октомври 2013 год. во Куршумли Ан. почнувајки од 10:00часот па се до 00:00 часот.

Оваа година ВИТРИНА покрај Изложбениот дел,организира и едукативна работилница за Експириментален Дизајн на продукти- дизајн на површини, во соработка со Швајцарските дизајнери Кристоф Шиндлер и Маргарита Салмерон Еспиноса.
Работилницата ќе се одржи од 1 до 4 Октомври ,во просториите на Витрина и Солопром, а финалниот производ од работилницата ќе биде прикажан во текот на официјална презентација на 5 Октомври во 16:00 часот во атриумот на Куршумли Ан.

Comments are closed.